online slots game malaysia
Sarajevo

Počeli radovi na poboljšanju energijske efikasnosti na osam individualnih objekata na području Novog Sarajeva

Na području općine Novo Sarajevo u toku su radovi na poboljšanju energijske efikasnosti na osam individualnih stambenih objekata.

Radi se o realizaciji Aneksa Sporazuma o realizaciji „Modela poboljšanja energijske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo u funkciji povećanja broja korisnika“ – Općina Novo Sarajevo za individualne objekte u 2022. godini.

Glavni cilj „Modela energijske efikasnosti (Model EE)“ je sistemska podrška građanima u poboljšanju energijskih karakteristika, odnosno utopljavanju stambenih objekata, pod povoljnijim uvjetima.

Pojedinačni ugovori o izvođenju radova potpisani su između Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i izvođača radova firme „SELA“ d.o.o. Sarajevo, a vršit će se na sljedećim stambenim jedinicama:

– Ul. Muhameda Riđanovića br.8,

– Ul. Ruđera Boškovića br.10,

– Ul. Nevesinjska br.26a,

– Ul. Posavska br.12,

– Ul. Nevesinjska br.30,

– Ul. Kupreška br.7a,

– Ul. Vrbaska br.22 i

– Ul. Ruđera Boškovića br.1.

Trenutno se izvode radovi na primjeni mjera energijske efikasnosti na individualnom objektu u ulici Muhameda Ridžanovića br.8, a u toku su i radovi na organizaciji gradilišta na još četiri pomenute lokacije.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na svih osam individualnih objekata iznosi oko 353.000,00 KM, od čega Općina Novo Sarajevo sufinansira sa iznosom od oko 106.000,00 KM.

Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo nosilac je realizacije Modela EE i učestvuje u sufinansiranju 5%.  Općina Novo Sarajevo učestvuje u sufinansiranju 30%, te Grad Sarajevo sa 10% troškova implementacije utopljavanja objekata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia