online slots game malaysia
BiznisVijesti

FOTO/ U Sarajevu održan Sajam mladih poduzetnica i poduzetnika

Danas je održan Prvi Sajam mladih poduzetnica i poduzetnika – Sarajevo 2022. ,a s ciljem međusobne motivacije, druženja, pomaganja, učenja, razmjene iskustava mladih poduzetnika i poduzetnica. Jedan od ciljeva bio je i ostvarivanje novih poznanstava, te rad na osnaživanju privrede na području Kantona Sarajevo.

Učešće na sajmu uzeli su mnogi mladi poduzetnici, oni sa dužim iskustvom ali i oni koji su tek ušli u poduzetničke vode.

Poduzetništvo se nakako uvijek veže za osobe zrelije I starije dobi rijetko kad se veže za mlade. Međutim mladi su velika snaga I pokretači promjena tako da smo smatrali da bi trebalo na jedno mjesto okupiti mlade ljude koji su započeli svoj biznis I na neki način motivisati ih da napreduju da upošljavaju nove ljude I da se samim tim predstave“, kaže Albina Kriještorac, predsjednica Udruženja za edukaciju, kreativno poduzetiništvo i afirmaciju “Šefice”.

Na sajmu su predstavljeni različiti biznisi, od softver inžinjeringa, do krojačkih usluga.Bitno je razvijanje svijesti o važnosti poduzetništva, bitno je da poduzetništvo uđe i kao predmet u naš obrazovni sistem ali je veoma važno I d akroz neformalno obrazovanje ovakve i slično. Događaje o poduzetništvu kako bi nam to bio mainstream u našem društvu. Dokaz da mladi u našoj zemlji zaslužuju priliku je i činjenica da su mnoge države zainteresovane za našu radnu snagu te im se mora pružiti prilika da pokažu šta znaju“, ističe ministar privrede KS, Adnan Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia