online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

PD PFBiH primio k znanju Program rada Vlade FBiH za 2022. godinu

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH primili su k znanju Program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH, koji sadrži programe i aktivnosti koje će u ovoj godini uraditi federalna ministarstva kako bi doprinijela implementaciji zacrtanih razvojnih strateških ciljeva i prioriteta Vlade.

Strateški ciljevi koje će Vlada Federacije BiH implementirati u 2022. godini su ubrzan ekonomski razvoj, prosperitetan i inkluzivan društveni razvoj, resursno efikasan i održiv razvoj, transparentan efikasan i odgovoran javni sektor.

Ostvarit će se realizacijom programa koja su definisala federalna ministarstva, a koja se odnose na efikasno upravljanje javnim finansijama i rast investicija, nastavak izgradnje modernog prometno-komunikacijskog sistema, podrška u razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, plansko korištenje prostora i energetsku efikasnost u zgradarstvu, razvoj poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i zaštitu prirodnih resursa. 

Posebna pažnja će se posvetiti daljnjoj borbi protiv pandemije i poboljšavanju ishoda zdravstvenog sistema, unapređivanju obrazovnog sistema i naučno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti.

Također, akcenat će biti na zaštiti i afirmaciji kulturno-historijskog nasljeđa, unapređenju i afirmaciji kulture, sporta i položaja mladih, osiguranju većeg stepena sigurnosti, društvenoj odgovornosti i solidarnosti prema najugroženijima, smanjivanju nejednakosti u društvu utemeljenim na jednakim mogućnostima i blagostanju.

Vlada Federacije BiH će nastaviti pružati podršku održivom povratku raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika i njihovoj integraciji u lokalnu zajednicu, te povezivanje sa bh. dijasporom, kao i daljem poboljšanju statusa pripadnika branilačkih kategorija i članova njihovih porodica.

Vlada Federacije BiH će, u saradnji s drugim nivoima vlasti u zemlji, dati doprinos evroatlanskim integracijama BiH, implementaciji Agende 2030, kao i drugih međunarodno preuzetih obaveza BiH, s ciljem da Federaciju učine konkurentnijim i ugodnim prostorom za poslovanje i život svih njenih stanovnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia