online slots game malaysia
Sarajevo

Papić za Polis o novim poskupljenjima: Tri nacionalne partije do sada direktno vršile udruženi zločinački poduhvat

Dok se političari bave formiranjem vlasti, građani se svakodnevno suočavaju sa novim poskupljenjima, o čemu je za TVSA govorio Željko Papić, akademik i politički analitičar, u emisiji Polis.

– O socijalnim problemima skoro da je zabranjeno razgovarati u Bosni i Hercegovini. Nad građanima BiH, nezavisno od nacije, ove tri nacionalne partije do sada su direktno vršile udruženi zločinački poduhvat.

Krije se siromaštvo u BiH” – naglasio je Papić.

– Trebalo bi da se svake dvije godine na osnovu ankete izračuna potrošnja domaćinstva – kazao je Papić, istaknuvši da se siromaštvo krije da se ne vidi stvarna slika.

S pravom smo se fokusirali na odlazak iz BiH – zaključio je.

Upozorava da su jednokratne novčane pomoći koje se daju potpuno besmislene.

Vlastima treba veliki budžet, ne samo da bi oni mogli dijeliti pare između sebe kako ih dijele, nego zato što je to osnova političke moći.

Izlaganje je završio rečenicom da siromašni Bošnjak, Hrvat i Srbin imaju identičan interes – da više ne budu siromašni. Bogati tajkun Bošnjak, Hrvat i Srbin opet, kaže on, imaju isti interes – da ostanu tajkuni i da pljačkaju on druge, one siromašne, zbog čega se ujedinjuju – “Dok se taj sistem ne sruši, a može se srušiti samo akcentom na socijalnu pobunu, ništa se ozbiljno ne može desiti.”

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia