online slots game malaysia
BiznisVijesti

Otvoren paviljon BiH na EXPO 2020: Predstoji odabir i rad na organizaciji odlaska bh privrednika (video)

Predsjednik Organizacionog odbora EXPO 2020, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić je na današnjoj konferenciji za novinare podijelio informacije koje se tiču organizacije učešća bosanskohercegovačkih poduzetnika na ovom međunarodnom sajmu poduzetništva i inovacija koji se ove godine održava u Dubaiju.

Pogledajte kompletnu press konferenciju

On je pojasnio da će sredstva od 3.990.000 KM, bez PDV-a biti utrošena na pripremu i nastup predstavnika, ljudske resurse, kao i koordinaciju rada tima na EXPO-u, adaptaciju interijera paviljona u skladu sa predloženim dizajnom i smjernicama organizatora.

Obzirom da učešće na ovom sajmu podrazumijeva i obilježavanje nacionalnog dana svake od zemalja učesnica, ova sredstva planirana su i za pripremu i održavanje ceremonije nacionalnog dana BiH, kao i sve ostale logističke, pravno-finansijske, PR i promotivne troškove.

„Smatramo da je ulaganje u EXPO 2020 dugoročna investicija u ekonomski rast i razvoj naše zemlje i vjerujemo da ćemo rezultate ove investicije moći vrednovati u godinama koje dolaze “, kazao je predsjednik Organizacionog odbora, ministar privrede KS Adnan Delić.

Pojasnio je i da je paviljon Bosne i Hercegovine već otvoren i da ga je moguće posjetiti, a da će se sadržaji kojima ćemo se predstaviti svijetu u narednim mjesecima organizirati shodno pravilima određenim od organizatora za sve učesnike ovog sajma, te dodao da u narednom periodu predstoji intenzivan rad na pripremi programa i organizaciji odlaska naših predstavnika u Dubaji.

Ministarstvo privrede će, kao nosilac ove aktivnosti, provesti vrlo transparentan online proces prijavljivanja i selekciju privrednika koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu, s naglaskom da će u proces odabira biti uključen i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Još jednom je istakao da je akcent EXPO-a 2020 na poduzetništvu, inovacijama i investicijama, odnosno uspostavljanju novih parametara u svijetu tehnoloških inovacija i digitalizacije svih sfera poslovanja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia