online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo osigurala stipendije za 562 učenika i studenta

U Sportskoj dvorani “Novo Sarajevo” 4. i 5. juna održana je svečanost dodjele stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa područja općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju.

Ove godine stipendije su uručene za 289 učenika i 273 studenta, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od oko 500.000 KM.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da su prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području Općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena, te da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Podjela stipendija organizovana je uz pridržavanje svih higijensko – epidemioloških mjera u cilju prevencije širenja zaraze izazvane korona virusom. I to, u dva dana po razredima, odnosno studentskim godinama, od po 100 korisnika, kako bi se pridržavalo propisanih mjera socijalne distance, a uz obavezno korištenje zaštitnih maski, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Načelnik Koldžo izrazio je posebno zadovoljstvo što je i ove godine dodijeljen izuzetno veliki broj stipendija, ukupno 602, zajedno sa stipendijama za 40 djece bez oba roditelja, po čemu je Općina Novo Sarajevo postala lider u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia