online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu objavio konkurse za upis studenata u studijskoj 2020/2021

Univerzitet u Sarajevu je danas objavio konkurse za upis studenata u studijskoj 2020/2021. godini koji omogućavaju upis 6.178 studenata na prvi ciklus i integrirani studij, 3.822 studenata na drugi ciklus studija, 180 kandidata na stručni studij, te 94 kandidata na specijalistički studij.

Uz podršku Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC), Univerzitet u Sarajevu će upis kandidata vršiti putem informacionog sistema eUNSA. 

Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija provodi se isključivo online putem informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) u dva prijavna roka.  

Prvi prijavni rok je od 5. 06. do 05 .07. ove godine za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita, te od 5. 06. do 28. 06. ove godine za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita. Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, oni će se održati u periodu: od 29. 06. do 05. 07. ove  godine.

Preliminarna rang lista kandidata sa prvog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 7. 07. ove godine.

Drugi prijavni rok je od 31. 08. do 13. 09. 2020. godine za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita, te od 31. 08. do 06. 09. 2020. godine za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita. Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, oni će se održati u periodu od 07. 09. do 13. 09. 2020. godine.

Preliminarna rang lista kandidata sa drugog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 15. 09. ove godine.

U vrijeme trajanja prijavnih rokova kandidati će imati mogućnost izbora do tri fakulteta/akademije na koje se žele upisati.

Pregled programa se može pogledati na: VIDEO, a pripremljen je i interaktivni vodič koji je dostupan na: VIDEO

Detaljna uputstva o postupku registracije na informacioni sistem eUNSA dostupna su na: VIDEO

Objavljeni konkursi su dostupni na web stranicama Univerziteta u Sarajevu: www.unsa.ba i www.upis.unsa.ba, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia