online slots game malaysia
Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo sa više od hiljadu boraca, veterana obilježila Dan Armije RBiH (FOTO)

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila je Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – 15. april i 31. godišnjicu njenog formiranja, uz prigodan program i druženje s borcima, veteranima, pripadnicima novogradskih i drugih ratnih brigada i MUP-a RBiH, ženama borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH, civilnim žrtvama rata, armijskim generalima, te brojnim gostima iz društvenog i javnog života.

Manifestacija obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji BiH održana je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, gdje je uz kulturno-zabavni program priređen i iftar za više od 1.000 boraca i gostiju.

– Bila je to prilika da se podsjetimo kako se Armija RBiH hrabro i junački suprotstavila namjerama onih koji su željeli uništiti ovaj grad i ovu zemlju, da se sjetimo najhrabrijih sinova i kćeri BiH, koji su svoje živote položili za slobodu u kojoj mi danas živimo, odamo im počast, iskažemo poštovanje i zahvalnost za ono što su učinili za samostalnu, suverenu i nezavisnu BiH – saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Obilježavanju je prisustvovao i član Predsjedništva BiH, bivši pripadnik 101. motorizovane brigade i Zlatni ljiljan, Željko Komšić, sa šefom kabineta Feridom Mušićem i savjetnikom Sifetom Podžićem, te Goran Behmen, savjetnik člana Predsjedništva Denisa Bećirovića za vanjsku politiku, kao i predstavnici federalnog i kantonalnog nivoa vlasti, Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, direktori obrazovnih ustanova i gosti iz drugih brigada.

Prisutnima su se obratili pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja Tajib Delalić i ratni komandant Petog korpusa Armije Republike BiH, general Atif Dudaković.

Voditelj manifestacije bio je bosanskohercegovački glumac  Adnan Hasković, koji je za ovu priliku, interpretirao odlomke iz knjige “Ruhani i šejtani inspiracija”, jednog od najvećih književnika i umjetnika u historiji naše domovine, Nedžada Ibrišimovića, koje je napisao u čast borcima Armije Republike BiH – navodi se u saopćenju.

1 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia