online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar: Završeni radovi vrtića „Razigrani dani“

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, svečano je ozvaničen završetak radova na izgradnji objekta u Ulici Patriotske lige u kojem će biti smješteni vrtić „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje. Radovi su trajali dvije godine a vrijednost projekat, koji su zajednički finansirali nadležno kantonalno ministarstvo i opština Centar, je 3, 2 miliona maraka.  

19 godina čekalo se na izgradnju ovog objekta. Danas u punom sjaju površine 2 hiljade m2 spreman je da primi najmlađe stanovnike centralne gradske opštine ali i one treće životne dobi.

 „On će poslužiti da ugosti 80 naših mališana što će uveliko pomoći zajednici. Takođe, umanjićemo listu čekanja. Jako sam sretan što je ovaj prostor moderan. Vrtić ne predstavlja samo zgrada svakako ćemo morati raditi i posebnu pažnju posvetiti ljudima koji će raditi sa djecom“, kazao je Anes Krivić, ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo (KS).

„Ovo je 34 vrtić u funkciji JU Djeca Sarajeva, a 10 na lokalitetu Općine Centar.Planirano je da se u junu raspiše javni poziv za prijem djece u tri odgojne grupe, onog uzrasta koji je inače na listama čekanja a koji su za djecu i mališane koji su na ovom lokalitetu“, rekla je Amela Buljubašić, v.d. direktorica JU Djeca Sarajeva.

Radovi na izgradnji objekta trajali su dvije godine, dva mjeseca duže nego što je bilo planirano. Zbog pandemije korona virusa kasnilo se sa komunalnim priključcima.

 „Što se nas tiče, spremni smo za tehnički prijem i primopredaju ključeva investitoru i nadam se da će  ovo svim građanima Sarajeva, pogotovo ovima ovdje koji gravitiraju oko samog vrtića i koji znaju kakvo je stanje bilo prije nekoliko godina i da će ih ovo usrećiti“, rekao je Amir Sabljica, izvođač radova.

„Mislim da je ovo jedan iznimno dobar objekat koji treba da dočeka, jako brzo svoje najmlađe korisnike, ali rekao bih i najstarije korisnike zbog toga što imamo integralno rješenje“, istakao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar.

„Obrazovanje je stub društva. Ličnost svakog čovjeka formira se u predškolskim ustanovama, tako da upravo tom segmentu moramo posvetiti posebnu pažnju“, naglasio je ministar Krivić.

Lejla Lipa, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia