online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okerić: Sistem mora prepoznati i podržati mlade talentovane ljude

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić primio je danas jednog od najboljih studenata Odsjeka za IT na Internacionalnom Burch univerzitetu Aldina Kovačevića, autora namjenskog softvera za elektronsko glasanje, saopćila je kantonalna pres-služba. 

Prijemu je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Damir Faruk Saračević.

Kako je istaknuo Kovačević, taj softver je njegov diplomski rad, a motiv za izbor teme pronašao je u registrovanim brojnim izbornim nepravilnostima i njihovom porastu u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu.

Koristeći tehnologiju, kreirao je platformu koja funkcionira na način da se glasovi bilježe putem “blockchaina”, to jeste nepromjenjivih dokumenata koji bi omogućili brojne prednosti.

 – Ovaj softver je kreiran s ciljem da eliminiše sve aspekte nepovjerenja u izborni proces, učini ga sigurnim, transparentnim i jednostavnim – naglasio je te izrazio nadu da će biti prepoznat kao koristan projekt i naći primjenu u praksi.

Predsjedavajući Okerić nije krio oduševljenje projektom i znanjem koje mu je predstavio Kovačević.

– Lijep je osjećaj razgovarati sa uspješnim mladima. Naša je obaveza da sistemski podržimo sve vas – naše talente, posebno one najbolje i najuspješnije među vama. Sistem mora prepoznati i podržati naše mlade talentovane ljude, i to je opredjeljenje Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo – naglasio je predsjedavajući Okerić.

Kovačeviću je uručio prigodne poklone i obećao podršku u njegovom daljnjem obrazovanju i usavršavanju te promociji njegovog društveno korisnog projekta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia