online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Odobrena finansijska sredstva u iznosu od 4.285.450 KM za devet kapitalnih infrastrukturnih projekata u četiri osnovne i četiri srednje škole u KS

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo potvrdili su da su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 4.285.450 KM za devet kapitalnih infrastrukturnih projekata u četiri osnovne i četiri srednje škole na području Kantona Sarajevo. Cilj je unaprijediti obrazovanje i napraviti bolje uslove za rad kako učenicima, tako i nastavnom osoblju.

Jedna od škola koja će biti dio kapitalnog infrastrukturnog projekta resornog Ministarstva je i Umihana Čuvidina. Sredstva će biti usmjerena na utopljavanje ove obrazovne ustanove, a kada se završi fasada na starom dijelu škole, biće kompletirana sa novoizgrađenim, koji će se, prema riječima direktorice, uklopiti i sa izgledom IX transverzale.

Željeznički i školski centar će dobijena sredstva preusmjeriti na rekonstrukciju i opremanje radionica, te krova na fiskulturnoj sali.

Iz resornog ministarstva ističu da je veoma važno stvoriti okruženje koje potiče učenje, kreativnost i napredak.

Pored Umihane Čuvidine i Željezničkog školskog centra, infrastrukturni projekti će se izvoditi i u OŠ Zahid Baručija, Mehmedalija Mak Dizdar, Nafija Sarajlić, Prvoj gimnaziji i Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia