online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Odjeljenje pedijatrije Opće bolnice zbrinjava djecu iz KS pozitivnu na Covid-19

Odlukom Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravstva Odjeljenje pedijatrije Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” dobilo je zadatak da zbrinjava svu djecu iz Kantona Sarajevo pozitivnu na Covid -19, koja zahtijevaju bolnički tretman sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Šefica Odjeljenja pedijatrije u Općoj bolnici dr. Jasmina Šlaku je kazala da je to odjeljenje trenutno pretvoreno u izolatorij za prijem takve djece.

– Pedijatrijska prijemna ambulanta je zatvorena, te u trijažnoj febrilnoj pedijatrijskoj ambulanti, koja je namjenski napravljena, pregledamo djecu koja su febrilna, imaju respiratorne simptome i pozitivnu epidemiološku anamnezu – dodala je Šlaku.

Naglasila je da se najmlađim pacijentima, ako postoji sumnja, pored ostalog može uraditi i test na Covid-19, te da medicinsko osoblje preglede radi u adekvatnoj zaštitnoj opremi.

Šlaku je dodala da se u svakodnevnom radu javljaju problemi zbog neadekvatnog puta pacijenta, odnosno da se u Opću bolnicu upućuju djeca koja nemaju navedene dijagnoze, nemaju pozitivnu epidemiološku anaketu, djeca koja dolaze iz primarne zdravstvene zaštite bez adekvatne obrade pacijenta, djeca koja pripadaju tercijarnom nivou zdravstvene zaštite, pa čak i djeca iz drugih kantona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia