online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KJKP Park tokom pandemije očistio smeće sa više od 28 miliona m2

Radnici preduzeća KJKP Park, osim redovnih poslova na održavanju i uređenju javnih zelenih površina, tokom proglašenog stanja nesreće izazvane koronavirusom, punih pet  sedmica na terenu realiziraju niz vanrednih aktivnosti i zadataka.

Jedan od prioritetnih poslova u okviru tog rada jeste čišćenje i prikupljanje komunalnog smeća sa travnjaka, parkovskog mobilijara, parkovskih staza i stepeništa, s ciljem zaštite zdravlja građana i očuvanja komunalne čistoće u Sarajevu, saopćeno je iz KJKP Rad. 

Rezultati rada radnika Parka vidljivi su na terenu, a podatak da su od polovine marta do polovine aprila, u okviru vanrednih poslova očistili smeće i izvršili higijenu na 28.730.000 metara kvadratnih najviše govori o tome. S obzirom da je taj rad, organiziran u smjenama i produžen tokom dana, pa i u danima vikenda, radnici preduzeća Park u prosjeku su higijenu i uklanjanje smeća radili dnevno na nešto manje od milion metara kvadratnih zelenih površina. Naravno, ovdje je riječ o ponovljenim radnjama i poslovima koji se u kontinuitetu obavljaju na javnim zelenim površinama u nadležnosti preduzeća Park na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže, Vogošće, dijelovima Igmana, Bjelašnice i u centralnom dijelu Trnova.

Uporedo s tim radovima na terenu vršeno je i hortikulturno uređenje, odnosno košnja trave, orezivanje ukrasnih sadnica, uređenje zemljišta oko sadnica, čišćenje korova iz cvjetnih gredica i ružičnjaka, pa bili i zimska služba u danima kada je padao snijeg.

Dio uposlenika preduzeća Park, posebno ekipa koja radi orezivanje i njegu stabala, zajedno s mehanizacijom odmah je po proglašenju stanja nesreće uključen direktno i u rad Štaba CZ KS, a ekipe koje održavaju javnu rasvjetu su svoj rad produžile i tokom noćnih sati, sve do ponoći. I pored redovnog posla tokom dana, ekipa koja radi drugu smjenu, dodatno je u tom periodu otklonila još 189 prijavljenih kvarova na javnoj rasvjeti, a radili su i na dekorisanju gradskih ulica. Tokom trajanja pandemije i komunalni redari preduzeća Park intenzivno i konstantno su na terenu, nadziru i štite komunalnu čistoću na javnim zelenim površinama, a samo u drugoj polovini marta i prvoj polovini aprila izvršili su ukupno čak 4.279 pregleda, navodi se u saopćenju KJKP Rad. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia