online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Od septembra u KS-u stipendiranje vrhunskih sportista

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo donijelo je Pravilnik o kategorizaciji sportista prema ostvarenim rezultatima. Pravilnikom se sportisti sa stalnim prebivalištem na teritoriji KS razvrstavaju prema ostvarenim sportskim rezultatima i, u zavisnosti od kategorije, stiču pravo na određene naknade. 

– Ono što je najbitnije jeste činjenica da smo konačno regulisali pitanje stipendiranja mladih vrhunskih sportista sa prostora našeg kantona. Prema odredbama pravilnika, svaki dobitnik medalje propisane pravilnikom, od kadeta do 18 godine, stiče pravo na stipendiju. Period stipendiranja iznosi 12 mjeseci, dok je će iznos same naknade za svaku godinu biti definisan odlukom ministra – kazao je resorni ministar Kenan Alikadić. 

Stipendiranje prema novom pravilniku će početi u septembru, a novac za ove namjene je već obezbijeđen u budžetu KS. 

– Nažalost, ovo pitanje do sada nije bilo sistemski regulisano, zbog čega naši najuspješniji sportisti nisu mogli računati na pomoć iz budžeta. S obzirom da godinama radim sa mladim ljudima, dobro znam koliko truda ulažu u postizanje vrhunskih rezultata i smatram da taj trud treba biti adekvatno nagrađen. Obaveza Vlade KS jeste da podrži naše sportiste i da svakom mladom čovjeku da šansu da se razvija, napreduje i da predstavlja naš kanton na takmičenjima na najbolji mogući način. Pravilnik predstavlja jedno važno i kvalitetno rješenje u tom pogledu – ističe Alikadić. 

Kako bi mogli ostvariti pogodnosti propisane pravilnikom, Ministarstvo poziva sve dobitnike sportskih priznanja da se jave putem zvanične e-mail adrese mks@mks.ks.gov.ba i da elektronskim putem dostave potvrdu o ostvarenim rezultatima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia