SarajevoVijesti

Od 3. januara počinje saobraćati talgo voz do Podlugova

– Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je s direktorom Željeznica FBiH Enisom Džafićem potpisao ugovor o obavljanju usluga i sufinansiranju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Podlugovi-Ilijaš-Željeznička stanica.

Potpisivanje ugovora podrazumijevalo je i potpisivanje sporazuma o načinu korištenja usluga mjesečnih karata i saobraćaj vozova.

– Nastavak je ovo odlične saradnje sa Željeznicama FBiH, jer se uvođenje željezničke linije do Pazarića pokazalo kao odlično i funkcionalno rješenje za putnike. Vjerujemo da će ista situacija biti i s linijom do Podlugova. Korištenjem ove linije dodatno će se rasteretiti gužve u saobraćaju, a i smanjiti vrijeme putovanja iz Podlugova do centra grada. Predviđeno je da vožnja traje 36 minuta. Sporazumom smo danas omogućili da mjesečni kuponi za đake, studente i penzionere, važe u vozu na ovoj relaciji i izuzetno sam zadovoljan što ispunjavamo mjere koje smo obećali – rekao je Šteta.

Voz će saobraćati od 3. januara 2022. godine šest puta dnevno radnim danima, iz oba pravca. Prvi polazak iz Podlugova će biti u 6.27 sati, a iz Sarajeva u 5.20 sati. Posljednja vožnja iz pravca Podlugova bit će u 20.36 sati, a iz Sarajeva u 19.24. Vikendima će voz na ovoj relaciji saobraćati tri puta dnevno.

Stanice na kojima će se vršiti prijem putnika, osim onih na Željezničkoj stanici i u Podlugovima su Buća Potok, Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća, Stari Ilijaš i Ilijaš.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.