Bosna i HercegovinaVijesti

Prijem na obuku 78 kadeta Policijske akademije u čin policajac

Ceremonija povodom prijema 78 kadeta na Policijsku akademiju u činu policajac, a na osnovu sprovedenog poslijednjeg Javnog konkursa za izbor policijskih službenika u činu „policajac“ i u činu „mlađi inspektor“ u Federalnoj upravi policije.

Ovim događajem kadeti zvanično kreću sa osnovnom obukom u trajanju od osam mjeseci, te će nakon uspješnog okončanja iste zasnovati radni odnos u Federalnoj upravi policije, na način da će biti raspoređeni na radna mjesta koja su predviđena za popunu predmetnim konkursom. Prijemom mladih kadrova znatno će se ojačati ljudski resursi Federalne uprave policije koja je do sada bila popunjena sa oko 68%, te će se novom snagom dobiti i nova dimenzija i kvaliteta kada je u pitanju ovaj policijski organ u borbi protiv najozbiljnijih vidova kriminala.

Bitno je istaći da je ovaj konkurs bio posebno karakterističan u odnosu na sve ostale do sada sprovedene konkurse, obzirom da je navedena procedura uspješno provedena i okončana u veoma kopleksnim i otežanim uslovima, a u doba globalne pandemije izazvane virusom COVID-19. Naime, testiranja su se obavljala u znatno otežanim okolnostima obzirom da su se morale ispoštovati sve naredbe i preporuke kriznih štabova što je zahtijevalo znatno više vremena, napora i uloženog truda kako od strane Komisije za izbor, tako i samih kandidata, saopćeno je Federalne uprave policije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.