online slots game malaysia
Sarajevo

Obavještenje za ratne vojne invalide korisnike prava na dječiji dodatak

Ratni vojni invalidi (RVI) koji su ostvarili pravo na mjesečna novčana primanja – dječiji dodatak, dužni su u periodu od 1. septembra do 31. oktobra 2022. godine dostaviti dokaze o redovnom školovanju za djecu stariju od 15 godina, za školsku 2022./2023.godinu.

Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH („Službene novine Kantona Sarajevo“, br.31/22) utvrđeno je da djeca ratnih vojnih invalida, sa utvrđenim invaliditetom od 20-80%, imaju pravo na mjesečna novčana primanja – dječiji dodatak bez obzira na imovinski cenzus i ukoliko ovo pravo ne ostvaruju po propisima o Zaštiti porodice sa djecom.

Pravo na dječiji dodatak pripada djeci koja ispunjavaju uvjete za priznavanje ovog prava od 1. narednog mjeseca od dana podnošenja zahtjeva.

Zakon o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH objavljen je u Službenim novinama Kantona Sarajevo dana 4.8.2022. godine, a stupio je na snagu osam dana od dana objavljivanja u Službenim novinama, 12.8.2022. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia