online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nove kontrole ugovora o djelu u javnom sektoru KS

Vlada Kantona Sarajevo obavezala je sve organe javnog sektora Kantona Sarajevo da do 01. aprila 2022. godine dostave kompletnu Informaciju o zaključenim ugovorima o djelu.
Obaveza se odnosi na organe uprave, službe, zavode, agencije, direkcije i upravne organizacije, pravna lica s javnim ovlaštenjima na teritoriji Kantona, javne ustanove i preduzeća čiji je osnivač Kanton, te privredna društva u kojima Kanton učestvuje sa više od 50% ukupnog kapitala.


Kako je navela ministrica pravde i uprave KS Darja Softić Kadnić, cilj je jačanje transparentnosti u radu i uspostavi kontrolnih mehanizama trošenja javnih sredstava, te nastavak aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije.
“Radni angažman kroz ugovore o djelu je čest u kantonalnim institucijama i ovaj segment je identificiran kao jedno od područja koje krije značajan koruptivni rizik.

Naglasila je kako je intencija Vlade da se otklone sve uočene anomalije u zatečenoj dugogodišnjoj praksi angažovanja osoba po osnovu ugovora o djelu, saopćeno je iz Službe za press i protkol KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia