online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Novalić na Generalnoj skupštini EuroGeographics

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prisustvovao je danas godišnjoj Generalnoj skupštini EuroGeographicsa u Sarajevu, koja je okupila rukovodioce i direktore svih evropskih geodetskih uprava, kao i važne stručnjake iz oblasti upravljanja prostornim informacijama. Organizator dvodnevnog skupa je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koja je dugogodišnja punopravna članica EuroGeographicsa.

Mi u Federaciji BiH želimo i radimo na tome da prostorne informacije učinimo dostupnim korisnicima na najbrži i najjednostavniji način u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Osnov toga je stvaranje infrastrukture prostornih podataka – izjavio je premijer FBiH u obraćanju učesnicima.

Dodao je da su nadležne institucije u FBiH, predvođene Vladom i Federalnom geodetskom upravom, pripremile i usvojile Zakon o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, te izradile strateški okvir, koji je usvojila Vlada FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia