online slots game malaysia
Sarajevo

Hadžibajrić povodom početka radova na rekonstrukciji Trga oslobođenja – Alija Izetbegović: Politika i političke partije koče projekte u Starom Gradu

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad, oglasio se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici povodom početka radova na rekonstrukciji Trga oslobođenja – Alija Izetbegović, pritom poručivši da politika i političke partije nigdje ne koče projekte kao što to rade u Starom Gradu.

Hadžibajrić ističe da procedure nametnute zakonima u Bosni i Hercegovini, kao i ispreplitanje različitih institucija i nivoa vlasti koji su uključeni u izdavanje odobrenja spriječavaju završetak radova.

– Bojim se da će ubuduće u Starom Gradu biti sve više ovoga, jer lokalnoj samoupravi Odluka o proglašenju historijskog urbanog krajolika “veže ruke” i dovodi nas u situaciju da ne možemo zamijeniti ni ploče na trgu bez uplitanja bezbroj institucija, što značajno koči projekte. Ne idu u prilog ni političke igre, izmišljene građanske incijative i antikampanje koje se pokreću – poručio je Hadžibajrić.

Podsjeća da je za kompletan projekat izdvojeno 360.000 KM, zahvaljujući donatorima iz Turske, međutim, zbog svih komplikacija koje su nastale, donatori za ovaj projekat su izgubljeni, zbog čega će se finansirati isključivo iz budžeta općine Stari Grad Sarajevo.

Navodeći da bi građani prvo trebali tražiti odgovore od svih navedenih, pa tek onda od općine Stari Grad, Hadžibajrić je dodao: “Što nas više koče, mi smo sve bolji”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia