online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nikšić: Komisija zatražila da direktor OSA-e dostavi diplomu

Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić (SDP) potvrdio je novinarima nakon sjednice da je usvojen zaključak kojim se traži na uvid diploma direktora te agencije Osman Mehmedagića u roku od sedam dana.

Potvrdio je da je takav zaključak usvojen nakon diskusije na sjednici, ali Nikšić ne vjeruje da će direktor Mehmedagić dostaviti diplomu.

Zatraženo je, ističe Nikšić, o predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) da komisiji dostavi imena kandidata za poziciju direktora i zamjenika kao i glavnog inspektora budući da je, kaže Nikšić, aktuelnom rukovodstvu istekao mandat 19. novembra prošle godine.

Članovi Komisije, dodaje Nikšić, zatražili su i mišljenje od Vijeća ministara BiH o tome da li Mehmedagić ispunjava uvjete za obavljanje dužnosti direktora OSA-e jer ih je Tužilaštvo BiH obavijestilo da je njegova diploma poništena.

Član Zajedničke Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) PS Bosne i Hercegovine Zlatan Begić (Demokratska fronta – DF) kazao je nakon sjednice da će DF uvijek stajati na strani vladavine prava govoreći o usvojenim zaključcima na današnjoj sjednici.

Najavio je da će uvijek insistirati da se najoštrije sankcioniraju oni koji su eventualno prekršili zakon i posebno oni koji su zloupotrijebili ovlasti ili nezakonito pribavili diplomu jer sve počinje od toga, pojasnio je Begić, budući da se na sjednici najviše razgovaralo o poništenoj diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia