online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sarajlić: Rasprava o OSA-i pretvorena u političku debatu

Član Zajedničke Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije PS BiH Asim Sarajlić (SDA) kazao je novinarima nakon današnje sjednice da su na predloženom dnevnom redu bile dvije tačke, a to su usvajanje zapisnika i izvještaj sekretara, ali se sve pretvorilo u realnost bosanske politike.

Kako je istaknuo, predsjednik Zajedničke komisije i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić na sjednicu je došao s određenim pripremljenim zaključcima te mu je on i rekao da je iskoristio poziciju predsjednika Komisije za određene političke svrhe.

– Da li će nešto iz toga profitirati, ne znam, ali bilo je jako degutantno danas na toj sjednici. Predsjedavajući Komisije predlagao je zaključke koji nisu imali veze s dnevnim redom, nego s određenim političkim ciljevima i težnjama koje su jasne njemu ili nekome ko se s njim pripremao – kazao je Sarajlić.

Na sjednici su usvojena tri zaključka, a Sarajlić kaže da su članovi Komisije iz HDZ-a i SNSD-a podržali zaključake te Sarajlić naglašava da je agencija predmet političkih rasprava u BiH kao i poništena diploma direktora Osmana Mehmedagića, a nije se razgovaralo o uspjesima i radu agencije te priznanjima koja dobija.

Današnja sjednica pretvorila se u političku debatu s pripremljenim zaključcima te je Nikšić od četiri ponuđena zaključka dobio podršku za tri – pojasnio je Sarajlić.

Kako je naglasio Sarajlić, Izvršni obavještajni odbor, odnosno predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Predsjedništvo BiH, vrši imenovanje direktora OSA-e, a Komisija je zadužena za nadzor nad radom OSA-e i direktora te je pitanje diplome veoma važno pitanje.

No, to je iskorišteno u političke svrhe, dodaje Sarajlić, ali je izrazio nadu da će Mehmedagić u najkraćem roku odgovoriti na zahtjeve Komisije među kojima je da u roku od sedam dana dostavi diplomu na uvid članovima Komisije.

– Očito je da su ovdje neki drugi interesi i neki drugi ciljevi, a i nalogodavci koji ne sjede u parlamentu BiH – kazao je Sarajlić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia