online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nazire li se dogovor o tretmanu otpadnih voda iz Istočnog Sarajeva i Grada Sarajeva

Odvodnja otpadnih voda iz Istočnog Sarajeva već odavno se vrši putem kanalizacionog sistema Kantona Sarajevo, kojim upravlja preduzeće ViK Sarajevo. Sve se radi na osnovu dogovora koji je postignut sa Komunalnim preduzećem ViK Istočno Sarajevo.

Međutim, sarajevski vodovod i dalje vrši tretman otpadnih voda, ali bez ikakve protuusluge. Zbog toga je uprava preduzeća formirala komisiju da utvrdi vrstu i obim kompenzacije Vodovoda Istočno Sarajevo.

 Prema dogovoru dva vodovoda, tretman fekalnih voda preduzeće iz Istočnog Sarajeva će kompenzirati kroz distribuciju određene količne pitke vode prema Kantonu Sarajevu. Uspostavljena je i zajednička komisija koja će utvrditi detalje.

Mada smo u više navrata kontaktirali Vodovod iz Istočnog Sarajeva, uprava tog preduzeća nije željela javno govoriti o ovom problemu i dugovanjima za tretman otpadnih voda. Direktor Jovan Katić nije odgovarao na naše pozive.

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia