online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Goraždani protestvovali protiv izgradnje zidova na Drini

 Neformalna grupa građana organizovala je protestnu šetnju u Goraždu, nakon što vlasti nisu uvažile njihove zahtjeve da se obustavi izgradnja obaloutvrda na rijeci Drini.

Prvi dio ovog projekta, vrijedan oko 10,5 miliona maraka, u završnoj je fazi, a tokom izgradnje nizvodno od Mosta žrtava genocida u Srebrenici podignut je armirano-betonski zid, koji je stanovnike naselja Luka fizički odvojio od rijeke.

Izgradnjom betonskih zidova, tvrdi Mirsad Kadrić, jedan od predstavnika neformalne grupe građana, ugrožena su osnovna ljudska prava građana koji rijeku pored koje žive više ne mogu ni vidjeti.

S transparentima s kojih su poručili da neće dopustiti nastavak gradnje i da će spasiti Drinu, građani su prošetali od Trga branilaca Goražda do gradilišta u naselju Luka, usput se zadržavši kako bi zvižducima i skandiranjem prema zgradi Gradske uprave na suprotnoj obali uputili poruku “Ne damo Drinu”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia