online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Naša Stranka ponovo prezentirala amandmane na Ustav BiH

Naša stranka nastavila je prezentirati amandmane na Ustav BiH koje je uputila u zvaničnu proceduru, a kojim se predviđa implementacija odluka Evropskog suda za ljudska prava kroz uvođenje jednog predsjednika sa simboličnim ovlastima, koji se posredno bira u Parlamentarnoj skupštini, te prebacivanje zaštite vitalnih interesa iz Doma naroda u jednodomni Parlament.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto, predsjednica Glavnog odbora Sabina Ćudić, šef kluba poslanika u državnom parlamentu Predrag Kojović, te poslanik u tom parlamentu i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Damir Arnaut održali su tako danas sastanke sa šefom Delegacije Evropske unije Johannom Sattlerom i ambasadorom Japana Makoto Itom.

Na sastancima je istaknuto da se radi o minimalnim zahvatima kojima se postiže maksimalan učinak u smislu implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava, suštinskog učešća Ostalih, te zadržavanja svih postojećih mehanizama zaštite i nadležnosti koje trenutno uživaju konstitutivni narodi i oba entiteta.

Pored ovih prednosti, podcrtano je da bi i indirektan izbor šefa države u parlamentu doveo do približavanja izbornih kampanja stvarnim interesima građana. Rukovodstvo Naše stranke će ovakve sastanke nastaviti ove i iduće sedmice s drugim ambasadorima, kao i sa predstavnicima drugih stranaka u državnom Parlamentu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia