online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Naša stranka podržala prijedloge Denisa Bećirovića za ambasadore BiH

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine da predlažu ambasadore te navodi da političke stranke ne trebaju direktno utjecati na taj proces.

Iz Naše stranke je saopćeno da prijedlozi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse.

Naša stranka posebno podržava prijedlog da se za ambasadora imenuje Damir Arnaut.

– Arnaut je ambasadorsku funkciju već obnašao u Australiji, gdje je uspješno radio u interesu svih građana BiH. Njegovo iskustvo uključuje advokatsku karijeru u Washingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalifikovan da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH, saopćila je Naša stranka.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je prijedloge za imenovanje ambasadora:

Damir Arnaut -Njemačka, Zlatko Lagumdžija – UN, Haris Bašić – Vijeće Evrope, Erol Avdović – Belgija, Amina Arifović – Italija, Anesa Kundurović – Danska, Elma Kovačević-Bajtal – Crna Gora, Haris Hrle – Indija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia