online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nakon dvije godine formirana Komisija za reviziju

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine završio je proces imenovanja zajedničke parlamentarne Komisije za reviziju, u čijem su članstvu po sedam zastupnika odnosno delegata iz oba doma Federalnog parlamenta.

Dom naroda je svoje članove imenovao ranije, a danas je to učinio i Predstavnički dom u završnom dijelu 12. redovne sjednice te još imenovao i predsjedavajućeg Komisije Ivicu Pavkovića. Zamjenik predsjedavajućeg Aljoša Čampara prethodno je imenovan iz Doma naroda.

Predsjedavajući i zamjenik mijenjat će se polugodišnje na tim pozicijama.

Današnje imenovanje sedam članova Predstavničkog doma obavljeno je bez mnogo zastupničke rasprave. Jedino je Sabina Ćudić, prije glasanja kazala da Naša stranka, čija je ona članica, neće podržati predloženi sastav budući da su po dva člana kandidirana iz vladajućih stranaka, a da je njena, inače opoziciona stranka, zaobiđena, kao i da je zamjenik predsjedavajućeg Komisije Aljoša Čampara ujedno član još aktuelne Federalne vlade.

Po mišljenju zastupnice Ćudić, po većinskoj stranačkoj zastupljenosti imenovanih kadrova, da se zaključiti na koji način će djelovati ova komisija s vrlo važnim mandatom, između ostalog nadzora nad poštivanjem nalaza i preporuka federalnog ureda koji revidira kako se u institucijama troši budžetski novac.

Nedugo nakon završetka formiranja zajedničke parlamentarne Komisije za reviziju, sjednica Predstavničkog doma je okončana.

Prethodno je, bez rasprave, odobren dokument o prevenciji, sprečavanju i zaštiti od pandemije koronavirusa u FBiH te je upućen apel za hitnu raspodjelu medicinskih sredstava i opreme donirane Bosni i Hercegovini, budući da se u Federaciji BiH, kao i Republici Srpskoj, širi zaraza koronavirusom, a donirana oprema čeka neupotrijebljena na lageru zbog nezavršenih administrativnih procedura dok medicinskim ustanovama ponestaje sredstava.

Ova sjednica Predstavničkog doma održana je online putem. Predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović je vodio zasjedanje iz sjedišta Federalnog parlamenta u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia