online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Na Skupštini KS pali Izvještaji Narodnog pozorišta, BKC-a, Centra Skenderija…

Skupština Kantona Sarajevo se na nastavku svoje 38. sjednice izjašnjavala o brojnim izvještajima o finansijskom poslovanju i radu javnih ustanova i institucija za 2018-2020. godinu. 

Na ovoj sjednici usvojeni su izvještaji o radu javnih ustanova iz oblasti kuture: Pozorište mladih, Kamerni teatar ‘55, SARTR, MESS i Muzej “Alija Izetbegović”. 

Izvještaj o radu Narodnog pozorišta, Biblioteke Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Historijskog arhiva, Muzeja Sarajevo i Bosanskog kulturnog centra nisu dobili podršku zastupnika Skupštine KS. 

Podršku nisu dobili ni izvještaji o poslovanju KJP Centar “Skenderija” Sarajevo za 2018. godinu, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godine kao i izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane za 2020. godinu.

Skupština je podržala izvještaje Poljoprivrednog dobra Butmir Sarajevo za 2019. godinu, Zavoda za informatiku i statistiku KS za 2020. godinu i Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2020. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia