online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nelson: Borba protiv korupcije i sankcije za pojedince i saradnike

Došlo je vrijeme da istinski nezavisno pravosuđe pozove na odgovornost počinioce koruptivnih radnji i da međunarodna zajednica još više u žižu interesovanja stavi duboko ukorijenjenu i opšteprisutnu korupciju, rekao je Nelson.

Bosanskohercegovački politički lideri koji prosperitet svojih građana i svoje zemlje stavljaju iza vlastitog bogaćenja i onog svojih porodica i prijatelja moraju biti spremni da se suoče sa posljedicama. Saradnici ili članovi porodica koji omogućuju koruptivne radnje takođe su predmet potencijalnih sankcija. Došlo je vrijeme da istinski nezavisno pravosuđe pozove na odgovornost počinioce koruptivnih radnji i da međunarodna zajednica još više u žižu interesovanja stavi duboko ukorijenjenu i opšteprisutnu korupciju koja prožima svaki segment društva.

Napisao je to američki ambasador u našoj državi Eric Nelson u svom novom blogu pod naslovom “Borba protiv korupcije, otvaranje mogućnosti”.

-Vrijeme je i da građani BiH zahtijevaju više od svojih političkih lidera i da ih pozovu na odgovornost zbog sve većeg rasta korupcije i nekažnjavanja iste, gdje dobro uvezani kriminalci rijetko bivaju kažnjeni za svoje postupke – poručio je ambasador Nelson.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia