online slots game malaysia
Vijesti

Ministarstvo privrede KS traži redefinisanje šifri djelatnosti

Krajem septembra prošle godine stupio je na snagu novi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg je u aprilu ove godine donesena Uredba o zaštiti starih i tradicionalnih zanata.

“Obzirom da novi propisi nisu razdvojili šifre djelatnosti frizerskih i drugih tretmana za uljepšavanje od tradicionalnih djelatnosti berbera, brica koji u suštini jesu i stari i deficitarni zanati koje treba zaštititi, očuvati i podržati u opstanku, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo uputilo je inicijativu Federalnom ministarstvu razvoja poduzetništva i obrta s ciljem redefinisanja i jasnog razdvajanja ovih djelatnosti”, izjavio je ministar privrede Adnan Delić.

On je naveo i da je, shodno članu 40. novog Zakona o obrtima i srodnim djelatnostima, ostavljena mogućnost svim nivoima vlasti da u svojim podzakonskim aktima i normativima propišu olakšice s ciljem očuvanja i zaštite starih tradicionalni zanata, što je Kantonalnom ministarstvu bila osnova za slanje ove inicijative. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia