online slots game malaysia
SarajevoVijesti

MINISTARSTVO PODRŽALO RAD ZAVODA


JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica – Drin je od posebnog društvenog interesa za oblast socijalne zaštite, koji pruža usluge socijalnog zbrinjavanja, psihosocijalnu rehabilitaciju i primarnu zdravstvenu podršku. U njemu je smješteno ukupno 500 korisnika, od kojih je 135 iz Kantona Sarajevo.

Tokom zadnjih godina, Zavod je u procesu deinstitucionalizacije, kroz programe usluga življenja u lokalnoj zajednici, obezbijedio adekvatne uslove života u lokalnoj zajednici za 73 korisnika.

Jedan od važnih projekata koje je Zavod Drin uvrstio u svoje prioritetne ciljeve jeste modernizacija voznog parka.
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović jučer je potpisala sporazum o finansiranju nabavke motornog vozila sa direktorom Zavoda Adisom Ramićem.

Iako je Zavod Drin federalna ustanova, imajući u vidu značaj ustanove i broj korisnika koji dolaze iz Kantona Sarajevo, Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva u iznosu od 41.428,00 KM za nabavku motornog vozila Caddy cargo, za potrebe opskrbe izdvojenih jedinica terapijom, hranom, vešom, higijenom i ostalim materijalom iz centralne zgrade Zavoda, kao i za transport korisnika i ostale radnje i aktivnosti iz djelatnosti ustanove poručili su iz nadležnog ministarstva. 
0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia