online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Redukcije vode zbog nepropisnih radova

Stanovnici naselja Musići, Nišani i Ušivak, na području sarajevske općine Hadžići, jučer su ostali bez vode a saobraćajnica Musići-Nišani-Breza je neprohodna. Sve se to dogodilo zbog pokretanja klizišta koje je u značajnoj mjeri oštetilo asfalt te prateću infrastrukturu.

Kako su kazali iz Općine Hadžići razlog pokretanje klizišta su “nesavjesne radnje N.N. osobe koja je zasjekla padinu ispod puta”. U nalazu građevinskog ispektora Općine Hadžići stoji da je usljed bespravno i nepropisno izvedenih zemljanih radova u Donjim Hadžićima, došlo do klizanja terena.Tome su pogodovale i intenzivne kiše koje su padale proteklih dana.

Iz Općine su istakli su da “radovi nisu mogući, s obzirom da se radi o veoma nestabilnom terenu, koji je u pokretu i nakvašen, te da je naloženo JKP Komunalac Hadžići da razmotri mogućnost izrade bajpasa radi osposobljavanja gradskog vodovodnog sistema i nesmetanog vodosnabdijevanja navednih naselja”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia