online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ministar Konaković susreo se sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ElmedinKonaković susreo se 06. septembra2023. godine sa specijalnim izaslanikom vlade Savezne Republike Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Konaković je istakao evidentno pozitivno dejstvo koje je dobivanje kandidatskog statusa imalo na Bosnu i Hercegovinu. Naveo je značajne pomake koje je nova atmosfera i klima u državi  omogućila uz ogromno zalaganje trenutne političke strukture u BiH. Zatim je ocijenio i prezentirao stanje i političke prilike koje su aktuelne u Bosni i Hercegovini, na Zapadnom Balkanu ali i šire uz preciziranje položaja Bosne i Hercegovine unutar trenutnih dešavanja. Također je naglasio zahvalnost Njemačkoj na uloženim naporima kroz razne vrste investicijskih, tehničkih, edukacijskih  i drugih oblika pomoći koju upućuje u Bosnu i Hercegovinu uz nadu da će se taj trend i nastaviti. Istakao je potrebu i značaj konstantnih i  intenzivnih konstruktivnih razgovora i traženje zajedničkih rješenja koja bi u ovom momentu, ključnom za Bosnu i Hercegovinu i njene građane,  značila  daljnji napredak na putu prema EU kroz priznavanje dosadašnjih napora BiH i kroz ohrabrenje da nastavi intenzivno raditi na dostizanju prioriteta koje je Europska komisija postavila kao zajedničke ciljeve.

Specijalni izaslanik Savezne Republike Njemačke za Zapadni Balkan ManuelSarrazin složio se sa konstatacijom da je kandidatski status Bosni i Hercegovini donio značajne pomake u pozitivnom smjeru kada je Bosna i Hercegovina u pitanju i da Njemačka svakako želi  pomoći Bosni i Hercegovini i  zemljama regiona u činjenju političkih i ekonomskih pomaka naprijed  ka članstvu u EU,te da će i dalje nastojati dijalogom pomoći u traženju konstruktivno dobrih rješenja.   

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia