online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ministar Hurtić u Beču na drugoj Skupštini Privredne unije dijaspore Bosne i Hercegovine

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić učestvuje danas u Beču na Skupštini Privredne unije dijaspore Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju, Hurtić je izrazio zadovoljstvo radom Privredne unije dijaspore, a prije svega zbog kreiranja mreže bh. privrednika u svijetu kroz platformu za razmjenu informacija, usluga i učešća u zajedničkim projektima.

Inače, prva Skupština je održana u Mariboru u Sloveniji, uz prisustvo privrednika iz nekoliko zemalja, kada je dogovorena i saradnja 80 bh. kompanija iz dijaspore.

Između ostalog, ministar Hurtić je podsjetio je da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u okviru svojih nadležnosti za dijasporu, u Politici o saradnji sa iseljeništvom koju je Vijeće ministara BiH usvojilo 2017. godine, predvidjelo određene mjere s ciljem podrške investiranju dijaspore. To su prije svega aktivnosti na jačanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave/općina kojima se dodjeljuju grant sredstva za saradnju sa iseljeništvom.

– Često ćete čuti da je dijaspora naš jedan od najvećih ili najveći potencijal. Složit ću se sa ovakvim tvrdnjama, jer sam se uvjerio da zaista postoji ogroman potencijal naše dijaspore i u privredi, kulturi, sportu, nauci, obrazovanju – kazao je u svom obraćanju ministar Hurtić, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia