online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okerić: Ministrica Hota-Muminović konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić podržao je ministricu za odgoj i obrazovanje, Naidu Hota-Muminović, tvrdeći da konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada.

Referirajući se na napade članova Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH – Kantonalni odbor Sarajevo, Okerić je kazao da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje koje jedino koje ima ustavnu nadležnost i odgovornost za unaprjeđenje obrazovnog sistema, podizanje obrazovnih ustanova te poboljšanje uslova za rad prosvjetnih radnika.

– Sindikat koji se poistovjećuje sa likom i nedjelima čovjeka koji ucjenjuje, vrijeđa, prijeti i uznemirava državne službenike, za što ga je sud kaznio, pogrdnim nadimcima naziva svoje kolege, ministricu i premijera, nema budućnost i prosperitet niti može voditi sindikalni dijalog sa bilo kim – poručio je Okerić.

Smatra da je dugo godina uspostavljani ovisnički sistem podržavan svjesno i nesvjesno od politika i unutar obrazovanog sistema.

– Pojedini direktori i prosvjetni radnici obeshrabrivani su i demotivisani da se uopće moguće oduprijeti zloupotrebi i mašineriji ovisničkog sistema koji ima samo jedan cilj ostaviti sve kako jeste, ništa ne dirati, usmjeriti moć ka pojedincu, osmisliti i obezvrijediti kvalitetu života našoj djeci i njihovim roditeljima – kazao je Okerić.

Tvrdi da je potpuno opredijeljen za najbolje uslove prosvjetnih radnika, te preuzimanje odgovornosti aktivnim učešćem u misiji odgoja i obrazovanja djece i omladine.

– Odlučno oslobađanje od prijetnji i torture ovisničkog sistema, loših kolektivnih ugovora koji daju moć jednom čovjeku nema alternativu – zaključio je Okerić.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia