online slots game malaysia
Biznis

Ministar Delić: PD Butmir nabavio novih 90 mladih junica, farma postaje nulti zagađivač okoline

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetio je danas Javno preduzeće PD Butmir, sa ciljem obilaska projekata koje je Ministarstvo sufinansiralo, finansiralo ili doprinijelo njihovoj realizaciji.

U saradnji sa Direkcijom za robne rezerve KS, PD Butmir nabavilo je 90 grla novih mladih junica ukupne vrijednosti 400.000 KM, čijom nabavkom je PD Butmir postalo najveća farma u BIH po proizvodnji mlijeka, s proizvodnjom većom od 3.000.000 litara godišnje.

Ministar je dodao da je ranije sa PD Butmir potpisan i ugovor o koncesiji prema kojem je preduzeću dato pravo za korištenje podzemne pitke vode iz bunara B-1 na farmi ovog dobra.

Davanjem prava na koncesiju našem poljoprivrednom dobru željeli smo unaprijediti poslovanje ovog preduzeća, prije svega, kroz uštede koje će im donijeti snabdijevanje vodom iz vlastitog bunara, te na taj način i direktno doprinijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje i prehrambrene industrije kojima mi također pridajemo veliku pažnju i ulažemo i energiju i finansijska sredstva da pospješimo konkurentnost poljoprivredne proizvodnje na području Kantona – rekao je ministar Delić.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia