online slots game malaysia
Sarajevo

Ministrica Hota-Muminović: Najveća nabavka računara i računarske opreme za kabinete informatike u osnovnim i srednjim školama u KS

Kabineti informatike u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo uskoro će biti opremljeni sa novom opremom, nakon što je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS uspješno provelo javnu nabavku 900 novih računara i računarske opreme za 1.760 postojećih računara.

Stari računari sada će biti zamijenjeni novima, a naredne godine nabavka će biti upotpunjena kako bi kabineti informatike imali 100% ispunjenost tehničkih zahtjeva.

“Jasno je da sa ovakvim kapacitetima ne možemo pratiti savremene tokove digitalizacije i razvoja informatičke pismenosti, niti postizati strateške ciljeve u oblasti IT industrije u Kantonu Sarajevo. Naši učenici i nastavnici zaslužuju najbolje uvjete za učenje i podučavanje, a svako investiranje u obrazovanje društvu se mnogostruko vraća”, rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia