online slots game malaysia
BiznisSarajevoVijesti

KS: Radno vrijeme ugostiteljskim objektima pomjera se sa 20.00 na 22.30 sati

Vlada Kantona Sarajevo danas je, usljed poboljšanja epidemiološke situacije u KS, donijela zaključak kojim se pomjera radno vrijeme do 22.30 sati poslovnim subjektima u Kantonu Sarajevo čiji je rad, ranijim zaključcima Vlade KS bio ograničen do 20.00 sati.

Zaključkom je precizirano da se dozvoljava rad ugostiteljskim subjektima sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu i 30 osoba na otvorenom prostoru (bašta objekta), uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Također, dozvoljava se rad djelatnosti kockanja i klađenja, sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Dozvoljava se rad fitness centara i teretana sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba.

Također, dozvoljava se rad wellness i spa centara sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U saopćenju se navodi da se dozvoljava rad javnih bazena, sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Zaključak o radnom vremenu navedenih poslovnih subjekata na snazi je od danas, 7. maja, do 24. maja 2021. godine.

Zaključkom Vlade sa današnje sjednice potvrđeno je, također, da je ograničenje kretanja u Kantonu Sarajevo na snazi od 23.00 do 05.00 sati ujutro.

Na snazi ostaju sve ostale higijensko-epidemiološke mjere koje je utvrdila Vlada KS.

Vlada će pratiti epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, te će, u skladu sa utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, po potrebi revidirati donesene mjere – navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia