online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Normalizacija u isporuci prirodnog gasa

Nakon održane vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, 25. januara, na kojoj je odlučeno da će biti kupljene dodatne količine prirodnog gasa, stvoreni su uslovi da se na gasni sistem vrate privredni i poslovni subjekti koji su zbog ograničene isporuke gasa koristili alternativna goriva.

U skladu sa tim, u toku je normalizacija u isporuci prirodnog gasa Toplanama. Pojedina kotlovska postrojenja već se vraćaju na gasno snadbijevanje a očekujemo tokom sutrašnjeg dana da će u potpunosti doći do stabilizacije – kazala je Irma Aščerić iz tog preduzeća.

Aščerić je naglasila da je zbog reducirane isporuke prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, te činjenice da je došlo do isključenja svih kotlovnica KJKP “Toplane – Sarajevo” sa gasnog sistema, ovo preduzeće u cilju održavanja toplifikacionog sistema u Kantonu Sarajevo od 24. januara vrši zagrijavanje svojih korisnika putem alternativnih goriva. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia