online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Čović: Dogovori o izbornom zakonodavstvu imperativ za rješenje mnogih pitanja

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i dopresjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović kazao je nakon sastanka Kolegija oba doma PSBiH s izaslanicima Evropske unije i SAD-a, Angelinom Eichhorst i Matthewom Palmerom, da je dogovor o izbornom zakonodavstvu imperativ za rješenje mnogih pitanja u BiH, posebno u potencijalnoj izbornoj godini.

Čović je kazao da su kao članovi Kolegija informirali goste o problemima, a to su nefunkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, te da su posebno govorili o tome šta treba riješiti vezano za njihov dolazak na sastanke u Sarajevu i Neumu, kako bi se konačno dogovorili i realizirali sporazum iz Mostara koji se tiče izmjena Izbornog zakona BiH, ali i presuda Ustavnog suda BiH i Suda u Strazburu koje treba implementirati.

Trebamo osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, ali uz to sve i napraviti ograničenu izmjenu Ustava. Također je potrebno osigurati integritet izbornog procesa, kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi u tom procesu – istakao je Čović.

Dodao je da je potrebo osigurati i funkcioniranje Federacije BiH.

Izrazio je nadu da partneri u tim razgovorima imaju dovoljno uvjerenja da sve mogu zajednički dogovoriti, jer im je jasno stavljeno do znanja da to moraju napraviti oni sami. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia