online slots game malaysia
Sarajevo

Krvavac za Špicu: Milijarda maraka za strateški plan rješavanja zagađenosti zraka u KS

Gošća emisije Špica bila je pomoćnica ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Zijada Krvavac, gdje je govorila o problemu zagađenja zraka u Kantonu.

Naime, na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima privrednog sektora, kako kaže Krvavac, razgovarano je isključivo o tzv. interventnom, kratkoročnom planu za rješavanje problema zagađenosti vazduha u KS, a osim interventnih planova, Kanton Sarajevo posjeduje i strateški, dugoročni plan.

-“Implementacija strateškog plana zahtijeva jako velike resurse, počevši od finansijskih, mogu slobodno reći da je blizu milijarda maraka koja je potrebna da se implementira u narednih 10 godina“, naglasila je pomoćnica ministra.

Kako kaže, potrebno je djelovati na ključne izvore zagađenja, a u KS su to zgradarstvo, saobraćaj i industrija.

-“Ovdje strogo trebamo razlikovati mjere koje se poduzimaju tokom zime koje su kratkročne, interventne i sve obaveze svih subhjekata u tome smislu u odnosu na onaj kontinuirani, sistemski, strateški rad koji treba da slijedi uz učešće brojnih i faktora, a i svih sektora koji utiču na kvalitet zraka”, zaključila je Krvavac.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia