online slots game malaysia
Sarajevo

Omer Kulić u Špici: Ima pilota u BiH, ali lete vani za “debele” pare

Gost emisije Špica bio je Omer Kulić, rukovodilac projekta za uspostavu helikopterske jedinice MUP-a KS, gdje je govorio o raspisanom oglasu MUP-a KS za zaposlenje pilota u helikopterskoj jedinici, ali i situaciji u BiH kada je riječ o pilotskom i mehaničarskom kadru.

Kako kaže, raspisani oglas MUP-a KS u svom sadržaju traži pilote sa licencom, ali takvog kadra odavno nema u BiH, stoga su iznašli kompromisno rješenje.

-“Obzirom da nema tih pilota, ta nam je informacija poznata, odnosno ima tih pilota nešto koji su ovdje pa lete vani negdje, naravno za neke debele pare lete po arapskim zemljama, afričkim zemljama, mi smo u tom konkursu naveli da kandidati ukoliko prođu selekciju, a nemaju pilotske dozvole i ostalo što treba, da će MUP KS platiti njihovo školovanje, a oni će potpisati ugovor na 10 godina o radu u helikopterskoj jedinici MUP-a KS”, pojasnio je Kulić za TVSA.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] “Obzirom da nema tih pilota, ta nam je informacija poznata, odnosno ima tih pilota nešto koji su ovdje pa lete vani negdje. Naravno za neke debele pare lete po arapskim zemljama, afričkim zemljama.Mi smo u tom konkursu naveli da kandidati ukoliko prođu selekciju, a nemaju pilotske dozvole i ostalo što treba, da će MUP KS platiti njihovo školovanje. A oni će potpisati ugovor na 10 godina o radu za helikoptersku jedinicu MUP-a KS”, pojasnio je Kulić za TVSA. […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia