online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Krizni štab MZ KS poziva građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo pozvao je  građane Kantona Sarajevo da i u vrijeme predstojećih novogodišnjih praznika poštuju i provode sve higijensko-epidemiološke mjere, čiju primjenu je kroz naredbe ranije naložio ovaj štab, ali i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Podsjećaju i da je 17. decembra ove godine Federalni krizni štab produžio period primjene za svoje ranije donesene naredbe, u kojima su precizno propisane sve mjere za ugostiteljske objekte i hotele.

Ističu da one ostaju na snazi, te ponavljaju da te mjere podrazumijevaju ograničeno radno vrijeme svim ugostiteljima do 23.00 sata, poštivanje fizičke distance uopšte, kao i distance među stolovima, te ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na maksimalno 30.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su ranije informisali javnost da će njihovi inspektori, u skladu sa važećim naredbama, kontrolirati poštivanje i provedbu svih spomenutih mjera u novogodišnjoj noći, prema već utvrđenom operativnom planu nadzora i u saradnji sa Jedinicom za podršku MUPKS-a, na području cijeloga Kantona Sarajevo, uključujući i okolne planine i izletišta na kojima su ugostiteljski objekti.

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS su najavili kako će u novogodišnjoj noći angažovati dovoljan broj policijskih službenika, radi vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a posebno zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima tokom provođenja planiranih inspekcijskih nadzora. 

S tim u vezi, iz sarajevske policije su uputili apel građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih propisanih mjera, od kojih posebno podsjećaju na ograničeno kretanje svaki dan u vremenu od 23.00 do 05.00 sati ujutro. 

Građani se pozivaju i da novogodišnje praznike provedu u krugu najuže porodice, jer izbjegavanjem svake vrste okupljanja štite sebe i svoje najdraže. 

Članovi Kriznog štaba na kraju ove godine, koju je, nažalost, obilježila pandemija koronavirusa, svim građanima upućuju i riječi zahvalnosti, zbog pokazane odgovornosti i poštivanja propisanih mjera, te im u narednoj 2021. godini žele, prije svega, dobro zdravlje i sreću, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia