online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Korisnici i uposlenici pamtit će Tetku Zilhu samo po dobrom

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, preminula je Zilha Šeta (68), poznatija kao Tetka Zilha, humanitarka koja je decenijama radom u Narodnoj kuhinji Stari Grad pomagala ugroženim građanima.

U Narodnoj kuhinji jutros tišina. Uposlenici koji su radili sa Tetkom Zilhom su u nevjerici nakon vijesti o njenoj smrti.

Zilha je bila najdraža “tetka” velikom broju građana. Oni koji su je poznavali, kažu da je hranila čitavu čaršiju i da je njenom smrću puno izgubila BiH, posebno Sarajevo.

Nasir Jabučar, predsjednik Upravnog odbora Narodne kuhinje Stari Grad, rekao je da je Tetka Zilha bila hospitalizirana prije par dana.

“To je institucija od žene, div, ali Božije davanje. Svi smo prolazni na ovom svijetu, pa dokle je suđeno svakome. Ali, nastavit ćemo da radimo ono što je ona radila, vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti. Ja sam jedan od osnivača ove kuhinje i cijelo vrijeme smo bili tu zajedno”, ispričao je Jabučar.

– Poseban pristup –

Raditi na mjestu kakvo je narodna kuhinja nije nimalo jednostavno, a Tetka Zilha je imala posebna pristup, otvoren za sve korisnike, ali i zaposlenike.

“Nije to samo nahraniti ljude, nego je tu bitan i pristup, nikoga ne vratiti. U Sarajevu smo prošli najteže vrijeme, ali nikad niko nije ostao gladan, niko nije vraćen. Za njen trud smo svi znali, ne samo ovdje u Sarajevu, u Kantonu i državi nego i šire. Bila je humana osoba i veliki radnik. Odgojila je ljude koji će to naslijediti”, istakao je Jabučar.

Izrazio je nadu da će Narodna kuhinja i dalje raditi onako kako je i Tetka Zilha radila.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia