online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kolegij Skupštine KS: Radna sjednica o budžetu održat će se online, o ponderu na Hitnoj sjednici u utorak

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo danas je odlučio da se dnevni red 48. sjednice Skupštine KS, koja je zakazana za ponedjeljak, 31. januara 2022. godine, proširi sa nekoliko tačaka, među kojima su Prijedlog odluke o razrješenju Nezavisnog odbora Skupštine KS uz Prijedlog odluke  o imenovanju novog Nezavisnog odbora.
Uz Prijedlog Budžeta KS za 2022. godinu, kao najznačajnije tačke, na ovoj sjednici će biti riječi i o Programu rada i finansijskom planu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu, kao i o izmjenama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.
Kolegij je prihvatio prijedlog Ministarstva zdravstva KS da se, usljed pogoršanja epidemiološke situacije i enormnog povećanja zaraženih koronavirusom, a u skladu i sa važećom naredbom Federalnog kriznog štaba i ograničenog okupljanja u zatvorenom prostoru do 30 osoba, ova sjednica održi ONLINE.
Prvog februara, dan nakon Radne sjednice, zakazana je i Hitna na temu aktuelne situacije vezane za donošenje izmjena federalnog Zakona o pripadnostima javnih prihoda, a kojim se Kantonu Sarajevo ukida do sada važeći ponder 2 u raspodjeli ovih prihoda,  što će predstavljati ozbiljan finansijski udar na Budžet KS.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia