online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Kojović se obratio ambasadorima PIC-a: Prestanite davati legitimitet nacionalistima

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, obratio se danas ambasadorima zemalja članica Vijeća za provedbu mira. Govorio je o tome kako u Našoj stranci gledaju na probleme s kojima se suočava BiH, posebno istakavši činjenice da smo među prvih pet zemalja po smrtnosti od bolesti COVID-19, da nam je BDP smanjen za preko pet posto, da Predsjedništvo BiH kao ni Vijeće ministara ne radi ništa na osiguranju cjepiva.

Da bi prikrili nerad, nacionalne političke stranke podižu međunacionalne tenzije do usijanja u cilju pobjede na izborima 2022:

„Nacionalisti i populisti podići će političku vrućinu, potaknuti međunacionalne napetosti i sve češće služiti se ratnom retorikom kako bi zadržali svoju moć. To će zemlju dodatno podijeliti po etničkim linijama i uplašiti domaće i strane investitore. To će također povećati broj već velikog dijela populacije koji, prema standardima UN-a, živi u ili na rubu siromaštva u BiH.

Masovno, rašireno siromaštvo, s odsustvom bilo kakvih znakova normalizacije, u bliskoj budućnosti pružit će, kao što je to uvijek slučaj, plodno tlo za još radikalnije ideologije mržnje, a onda je kratak put od verbalnog do rata oružjem.

Mladi, obrazovani ljudi, kao što to čine i sada, sve više će odlaziti iz zemlje, jer ne žele živjeti u mržnjom zatrovanoj atmosferi, a pogotovo ne odgajati djecu u njoj.

Kojović je također naveo da će opozicija iz oba entiteta nastaviti sarađivati, kao što to čine sada u državnom parlamentu, na neetničkim pitanjima, poput antikorupcije i pitanjima u vezi s poboljšanjem životnog standarda. Ta bi saradnja, kako je naveo, mogla pomoći u obnovi povjerenja potrebnog za rješavanje složenih pitanja koja državu drže taocem devedesetih.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia