online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Na sjednici Skupštine KS 17-og juna, razrješenje stare i imenovanje nove ministrice pravde i uprave

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je danas da se 38. radna sjednica Skupštine KS održi u četvrtak, 17. juna 2021. godine.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se Prijedlog odluke o potvrđivanju rješenja o razrješenju ministrice pravde i uprave KS, kao i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja nove ministrice ovog ministarstva. Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o ministarstvima i organima uprave Kantona Sarajevo, Program rada i finansijski plan Kantonalne agencije za privatizaciju KS za 2021. godinu, kao i izmjene Statuta JU Dom zdravlja KS.

Na dnevni red uvršteni su: Prijedlog Rezolucije o zaštiti i unapređenju kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru u KS, Izvještaj o radu Vlade KS za 2020. godinu, Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2019. i 2020. godinu, kao i Program rada Univerziteta za 2020. i 2021. godinu. Skupština će se izjašnjavati i o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova Narodno pozorište Sarajevo, Biblioteka Sarajevo, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar 55, Sarajevski ratni teatar SARTR, Međunarodni teatarski festival MESS, Istorijski arhiv Sarajevo, te o izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia