online slots game malaysia
Sarajevo

Kanton Sarajevo dobiva moderan, sveobuhvatan i napredan zakon o sportu

„Nacrt zakona o sportu Kantona Sarajevo, kojeg je na posljednjoj sjednici utvrdila Vlada Kantona Sarajevo, u odnosu na dosadašnje zakonsko rješenje mnogo temeljitije obrađuje kompletan sportski sistem u Kantonu Sarajevo“.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za medije ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, obrazlažući Nacrt koji će biti razmatran u Skupštini KS po formiranju novog saziva ovog zakonodavnog tijela.

Ministar je danas kazao kako se Nacrtom definira da je sport djelatnost od javnog interesa za Kanton i jedinice lokalne samouprave u sastavu KS zbog utjecaja na zdravlje, zdravstveni sistem, privredni i-ekonomski razvoj, kulturni i socijalni ambijent. Naglasak je stavio i na dio koji se tiče finansiranje.

„U obavezi smo da osiguramo finansijska sredstva kako bi sport u Kantonu Sarajevo funkcionirao na najbolji mogući način“, naveo je ministar Avdić.

Podsjetio je da Vlada KS, odnosno Ministarstvo na čijem je čelu, u mnogo slučajeva u protekle dvije godine reagiralo na potrebe državnih selekcija, pojedinaca i klubova.

„Kanton Sarajevo je bio taj koji je održavao sistem sporta, ne samo na teritoriji na kojem imamo nadležnost, već i mnogo šire. Ponosan sam na to, uvijek smo imali odgovoran i jasan pristup, a to je da ni jedna državna selekcija i vrhunski sportista ne smije doći u situaciju da zbog nedostatka sredstava ne predstavlja državu“, izjavio je ministar Avdić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia