online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

Jedno od omiljenih kina u glavnom gradu ponovo otvorilo svoja vrata

Nakon 11 sedmica pauze, kino Meeting Point otvorio se projekcijom Oscarom nagrađenog južnokorejskog filma Parazit. No, ponovno otvaranje podrazumijevalo je postavljanje  sigurnosnih mjera, što uključuje da posjetioci svoju obuću i ruke prije ulaska moraju dezinfikovati. Zahtjeva se i nosenje zaštitnih maski. Zbog držanja distance, odnosno udaljenosti jednih od drugih, kino umjesto 191 mjesta sada prima samo 30 osoba.

Mnogi od onih koji su prisustvovali projekciji rekli su da su neobično uzbuđeni kao da im je to prvi put da idu u kino.

„Veoma je nerealno, nisam očekivao da ću biti uzbuđen zbog odlaska u kino. Osvježavajući je osjećaj, zapravo nije novo iskustvo, ali nekako se osjeća kao takvo. Uzbuđen sam“, istakao je Darin Ramić-Mazalović.

Kino Meeting Point takođe je jedno od glavnih mjesta Sarajevo Film Festivala, a ima vjernu publiku od otvaranja 1997. godine. Među njima je i  Amerikanka koja posljednjih 12 godina živi i radi u Sarajevu.

 „Osjetila  sam da znaju šta rade i da to rade sigurno i naravno kao neko ko je bio na filmskom festivalu dosta puta i neko ko uživa dolazeći ovdje, nisam željela  propustiti ovu priliku. Drago mi je što se kino ponovo otvara“, kazala je Esther Walburg. 

“Kada su epidemiolozi odlučili da je situacija pozitivna, da se dovoljno poboljšala, da kinematografi i muzeji ponovo počnu da rade. Nismo sumnjali da ćemo ponovo otvoriti kino”, rekla je Andrijana Copf, Meeting Point.

Uz molbu da se pridržavaju sigurnosnih uputa građanima iz Meeting Pointa poručju – Dobrodošli nazad.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia