online slots game malaysia
Sarajevo

Jakupović za Polis: Posao zastupnika nije samo sjednica

Jedan od četiri gosta zastupnika u Skupštini KS, Vedran Jakupović, u emisiji Polis pokušao je dati odgovore na pitanja problematike kvoruma u Skupštini i efikasnosti njenog rada.

Naime, kada je riječ o efikasnosti rada Skupštine i dinamici trajanja sjednica, zastupnici NiP-a i drugih stranaka pozicije optužuju zastupnike SDA i DF-a da predugim replikama opstruiraju proces. S druge strane, Haris Zahiragić, zastupnik SDA, ukazuje na to da pojedini zastupnici pozicije čak ne budu prisutni sve vrijeme trajanja sjednice, nego napuste salu, a potom se vrate samo da glasaju.

Kao odgovor na tu tvrdnju Jakupović ističe kako posao zastupnika nije samo sjednica te kako je posao zastupnika pozicije i opozicije različit. Kako kaže, zastupnici pozicije rade na izradi zakona te su konstantno u konaktu s Vladom i ministrima. Pojašnjava da kada kaže kako kolege iz SDA opstruiraju sjednicu, to nije zato što diskutuju, nego zato što smatra da nastojanje treba biti u izbjegavanju predugih replika, diskusija o krivim navodima, konstantnih poslovničkih intervencija i sl.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia